Conociendo la salsa TAMARI


Es una salsa típica de la cocina asiática, una versión de la salsa de soja, con un sabor más intenso y menos salado, elaborada únicamente con soja fermentada, originalmente sin trigo y por lo tanto SIN GLUTEN. Si la salsa de soja obtiene su aroma y sabor de la fermentación de granos de trigo, la salsa tamari los obtiene de la fermentación de granos de soja por lo que aguanta mejor largas cocciones.



Això fa que la salsa tamari sigui adequada per a aquells amb malaltia celíaca, sempre que estigui feta amb la recepta tradicional sense blat. A més, en comparació amb moltes altres salses asiàtiques, algunes de les quals contenen peix o marisc, el tamari no conté ingredients d'origen animal, cosa que la fa adequada també per a vegans.

Encara que aquesta salsa s'ha tornat popular com la versió sense gluten de la salsa de soja, és important tenir en compte que la salsa de soja amb menys del 20% de blat ja es pot considerar tamari, per això és essencial llegir sempre la llista d'ingredients.

El tamari es caracteritza per un sabor salat, seguit de notes umami, dolçor i finalment una lleugera amargor. La salsa tamari és la versió tradicional i més saludable, ideal per millorar plats o afegir sabor als nostres aperitius. Es recomana sempre triar una opció orgànica per assegurar-se que la soja no ha estat tractada amb pesticides, que sovint s'utilitzen en gran mesura en aquest tipus d'agricultura.

Ara que saps una mica més sobre aquesta salsa vegana saludable i sense gluten, no et perdis els nostres anacards amb tamari, una opció de snack deliciosa per entre àpats.

Beneficios de comer almendras durante el EMBARAZO